De geboorte van de draak

De afbeelding van de draak die voor mijn kennis het oudste is, komt van de neo-sumeriens van Babylon. Dit mythische dier wordt voorgesteld als een slang met hoorntjes. Het is het fetisj huisdier van de God Marduk en zijn naam is MUSH.

MushRond -1499 BC bezetten de Hittiten Babylon en in deze periode hebben we een beschrijving van de explosie van Santorini met het verhaal van Oullikoummi en eveneens het scheppingsverhaal van de aarde ( zie ook het hoofdstuk 6 over de Atlantis).

Er wordt hier gesproken over een monster dat door Marduk wordt overwonnen. Deze allegorie wordt later door de Grieken overgenomen met de Hydre en Thyphon “ and the winner is: “ Zeus. Voor deze laatste zie ook hoofdstuk Nimrod Zeus waarin verteld wordt hoe Marduk zich transformeert tot Deus.

In deze zelfde tijd bestaat er bij de Hittiten een andere legende onder de naam IIluyanka.

Deze naam wil zeggen bij de Hittiten slang en verteld een woelige episode met de bevolking uit de bergen in het noorden van Anatolie de zogenaamde Gasgas. De meeste volkeren worden gekenmerkt met de naam van hun Goden. We weten maar weinig van dit volk maar het zal niet verbazend zijn dat zij de vulkanen vereren die in het noordelijk deel van het huidige Turkije bevinden. In ieder geval deze legende wordt overgenomen door de bevolking van de Midaniten in het noorden van Syrië en later door het buurvolk de libanezen en de Christenen die hier waren voor de kruistochten.en geeft onze St Joris en de Draak.

Fight with the dragonDe explosie van Santorini geeft ons een goed beeld van een monster met een multiple van koppen en een adem die niet adembaar is vanwege de giftige gassen maar we zijn verre van een beeltenis die overeen komt met een slang. De explosie van Santorini komt overeen met wat we noemen Plinische explosie, naar de naam van de historieker Pline de jonge die de explosie van Pompeď mee gemaakt heeft. Deze explosie eindigt met een knal die drie keer de uitbarsting van de Krakatau overtreft. De lava stromen zijn hier niet aanwezig.

De voorstelling van de Draak moet beslist van een ander type uitbraak komen!

28-3-2000 bezocht ik een expositie in het museum natuurkunde in Londen en een deel was bestemd voor vulkanen.

Het is daar waar ik voor het eerst van mijn leven de draak gezien heb. In het donker werd een lavastroom geprojecteerd die de helling afstroomde in gecadanceerde stappen. De vorm van de viscose magma, met een pikzwarte korst, zag er uit als een bovenmaatse Boa van meerdere meters doorsnede.

Plotseling barst de ronde kogelkop en de scheuren in de zwarte lava geven de indruk van een paar vurige ogen er verschijnt zelfs een muil van vuur en een gegeven moment zag ik zelfs dat hij een gespleten tong had, de ogen rolden over zijn kop, het lichaam wringt zich gestadig door de obstakels en er verschijnen eveneens vurige schubben. Hier is geen twijfel onze voorvaderen hebben dit hallucinerende spektakel versteend aan gezien.

In ieder geval ik heb het gezien met mijn eigen ogen, zoals onze moedige voorvaderen die terug kwamen van hun gevaarlijke expeditie en vertelden van hun helden daden .

Het is moeilijk te zeggen wie het eerste deze allegorie geschapen heeft van een duivelse slang.

Zoals al gezegd geloof ik niet in de schepping van een concept op twee verschillende plaatsen op aarde zoals China en mesopotamie in het midden oosten. Wie heeft de Phenix geschapen? De Grieken of komt hij uit China? Tussen beide landen bestaat de zijderoute!

In China wordt de Draak Lung weergegeven door een mythische slang die vuur spuugt en heeft in zijn hand een vuurbal. Andere voorstellingen zijn een leeuw die onder een van zijn poten een bal heeft, dit is de vuurbal en niet de parel zoals de chinezen zeggen!

Tegenover de draak vinden we in China de Phenix of Feng of Garouda voor Indonesië het leven herreist na een vulkaan verwoesting, de vulkaan aarde is bijzonder vruchtbaar.

Onze aarde heeft na iedere catastrofen zijn drama altijd weer tot een verbetering kunnen leiden zo als Kats al zei “ dikweels keert ten lange lesten door den verandering de sacken nog ten besten”

Enige magistrale voorbeelden; Ongeveer 500 miljoen jaar geleden wordt de aarde getroffen door een meteoor van 50 Km doorsnede en vernietigd 99% van het leven op aarde verder wordt de aardas geďnclineerd en dit geeft ons tenminste in de gebieden buiten de equator onze vier jaargetijden.

66 Miljoen jaar geleden worden we opnieuw door een meteoor getroffen van ongeveer 10 Km doorsnede die ons bevrijdt van deze onmenselijke dinosaurussen en geeft plaats aan de zoogdieren die hier van gebruik maken om de mens op de hoogste trede van het podium te zetten als meester van het universum!

Voor de vulkanen hoeft men maar een vulkaaneiland te bezoeken om zich bewust te worden van de extra-ordinaire plantengroei en het constateren van de vitaliteit van de Phenix .

The mushhushshu protects many of the supreme gods. Its name means 'furious snake'

Lang leve Lung!