Shamash of Cham

 

De bijbel vertelt ons het historische verhaal van deze persoon in de periode post zondvloeds. Als een van de drie zonen van Noe overleeft hij de ramp van de zondvloed met zijn ouders.

Uncle Cham is niet erg geliefd bij de joden en zij hadden waarschijnlijk goede redenen. Aller eerst wat zegt genesis? Noe had 3 zonen Cham Sem en Japhet die de gehele (bekende aarde bevolken) dat wil zeggen Afrika, ArabiŽ, de vruchtbare halve sikkel  + het huidige Turkije en de EgeÔsche zee ( zie kaart fig. 2 en de stamboom van Cham fig. 1).

De afstammelingen van Cham gaan naar Afrika- Palestina en Mesopotamie.

De principiŽle afstammelingen zijn nog tegenwoordig bekend met de naam CaanaŽn, land van de caanaŽners en heden IsraŽl.

  • MiÁraÔm, term die nog steeds gebruikt wordt door de Joden voor Egypte.
  • Kouch= volk van de kouchites Ė NubieŽns en deze naam betekend zwart bij de joden.
  • Shinťar = volk van mesopotamie.

Voor dat Cham de andere landen ging bevolkeren, leefde Cham bij zijn ouders zoals alle kinderen.

Volgens de geschriften had Noe een drank ontdekt van gegiste druiven. Ik kan me niet voorstellen dat dit correspondeerde met onze wijn van vandaag zelf wanneer wij de slechtste tafel wijn beschouwen maar ook al was de smaak verre van wat wij heden kennen, het alcohol percentage was het zelfde als vandaag. Het ontdekken van gegiste dranken wordt door de historici gedateerd rond -3500 BC en dit komt goed overeen met de kalender van hoofdstuk 2 Adam en Eva.

Het dronkenschap van Noe is volgens de geschriften een accident door onwetendheid over de uitwerking van alcohol. Hier aan kunnen wij twijfelen dat het de eerste keer was wanneer wij zien dat Cham zijn vader bespot terwijl hij bewusteloze naakt op de grond ligt en door de beide andere broers preuts bedekt wordt.

De vader een keer ontnuchterd verneemt, of is nooit helemaal buiten kennis geweest zoals de meeste dronkaards, het gedrag van zijn zoon. Cham en zijn zoon Caan worden verwezen tot slaaf van de Sem en Japhet en voor goed verdoemd. De christenen niet minder racist dan de Joden hebben van deze tekst gebruik gemaakt om zonder gewetenswroeging hun handel van de zwarte slaven te drijven, zij die afstammen volgens de bijbel van Cham.

Deze handel is verre van een christelijke activiteit, de negers zelf waren de eerste leveranciers.

De Arabieren gaan verre over de getallen van de Europeanen en dan waren er veel Joodse reders onder deze laatste.

Zo te zien zijn de afstammelingen van Cham toch niet slecht beland met de zoon Kuch vervolgens RaŽma en achter klein zoon de Grote Nimrod. Deze persoon komen wij tegen op bijna iedere pagina van dit essay en geeft indirect de naam God,  Zeus via de naam BÍlu Baal.

Sinds 200 jaar hebben wij de asyriŽlogie en de ontdekking van de beroemde koningslijsten ď K.L.Ē die ons de koningen geven van voor de zondvloed. Zie hoofdstuk 4 Gilgamesch voor het deel wat ons betreft.

Cham of Shamas is in de Akkadiesche taal en in de Summeriesche taal UTU ďde ZonĒ. Nog tegenwoordig is Shamas in de Semitische, talen de Zon! Bij de Egyptenaren het hij R‚. Misschien een vervorming met (Ra)Žma, kleinzoon van Cham?

Het is niet verwonderlijk dat de Egyptenaren ook de goden overgenomen hebben na dat zij het schrijven van de sumeriens meegekregen hadden met de komst van Kuch. Men noemt deze volkeren in Egypte de Kuchiten. Zelf geven zij de naam Osiris aan deze God koning. Andere goden zijn Isis voor Inanna. Shamash en Inanna moeten al bestaan hebben in het Neolithicum. Deze genieŽn die de landbouw uitgevonden hebben, wisten dat alles wat leeft en groeit hun energie trekt van dit hemellichaam en hebben het tot hoofdgod genomen.

Waarom hebben de Joden Cham gediaboliseerd?

Iedere keer dat een bevolking een andere onderdrukt dan worden de Goden van de gedomineerde gediaboliseerd en de oude Goden worden door nieuwe vervangen.

Cham of Shamas is in feiten een summeriesche God genaamd UTU.

In -2340 komt Sargon I aan de macht, maar hij was een Semiet en maakt zijn taal verplicht. De Semieten nemen nu voor goed de macht over in het midden oosten. Het is niet verwonderlijk dat deze volkeren een appeltje te schillen hadden met hun vroegere meesters. Allereerst worden de namen van de Goden veranderd en na enige generaties wordt Nimrod, Marduk en tevens hoofd God. De ondermijning of diabolisering van de overwonnen goden was normaal, het bijbelse verhaal van de verdoeming van Cham is een voorbeeld.

2300 jaar later vinden wij in de dode zeerollen een eventuele verklaring die de haat van de semieten tegen over Cham.

Genesis spreekt in een hoofdstuk voor de zondvloed dat de zonen van God trouwen met de dochters van de mens. Wie is God in deze periode? Ö Uncle Cham welsprekend en deze koning God had een grote harem met talrijke zonen die uiteraard  het kuitrecht misbruikt hebben en het hoofdstuk eindigt met de zondvloed als straf!

In de tekst van Qumr‚n bestaat er een verhaal over de geboorte van Noe:

De vader van Noe, Lamech is verbaasd dat zijn zoon blauwe ogen heeft en haar zo rood als vuur, kortom hij twijfelt aan zijn vaderschap en stelt de vraag aan zijn vrouw Bath-Enoch. Zij geeft ongelimiteerde verklaringen en herinnert hem er aan hoe zij samen dit kind verwekt hadden.

Des al niet te min de twijfel blijft bestaan, in de geest van een Europeaan die een kind krijgt met kroeshaar en donkere huidskleur, en Lamech gaat naar zijn vader Mathusalem die hem de raad geeft naar zijn grootvader Henoch te gaan want hij wandelde met God!

Nu wil het geval dat Henoch verdwijnt gedurende een wandeling met God volgens de Bijbel was hij maar 365 jaar en dit is jong vergeleken met de andere aartsvaders van 969 en 777 jaar.

Ik concludeer dat als Henoch de vraag gesteld heeft over de wan gedragen van Cham zijn zonen, dat deze courtisan in disgratie gevallen is.

Dit hele verhaal is natuurlijk met een snufje zout te nemen gezien het telescoperen van data en personages. Cham kan er niet zijn voor Noe maar dit is een redenering van de huidige eeuw.   

 

gold.gif