De God van de apen

Hebben de apen een God?  
Onze neef die in de bossen gebleven is, verschild op gebied van de chromosonen maar 1 tot 3% met ons.
Wat de moraal aangaat niets verbied me hen te eten, maar ik zou me toch een beetje kannibaal voelen enfin ik eet toch ook varken en in iedere man schuilt zo’n beest die zo op ons lijkt! Deze kleine 1% geeft des al niet temin een groot verschil met ons, waar van het brein wel het meeste vertegenwoordigd. Ieder volk of ras of beschaving hebben hun verschillende Goden, zonder twijfel de apen hebben de hunne maar hebben de namen niet gegeven bij gebrek aan inteligente communicatie. In het frans zeggen wij met de uitdrukking “zo slim als een aap” maar zijn inteligentie komt niet hoger dan een mensen kind van 3 jaar.

Een bewijs dat hij niet op de universiteit van Leiden zal studeren is als volgt;
In Afrika bevestigen de inboorlingen een kokosnoot aan een kettig en maken er een gat in waar net een apen hand door kan.

In deze noot doet men enige pinda’s. De aap eenmaal met deze lekkernij in z’n hand in vuist komt niet onmiddelijk tot besef dat hij dit moet los laten, en wordt op deze manier gestrikt.

Een dergelijk avontuur heeft een verre neef van deze primaat in Amerika meegemaakt in de metro van New York en wel in de toiletten.

Deze plaatsen hebben een speciale aantrekkingskracht voor mobiele telefoons wanneer men hier overheen buigt, dit zelfde overigens voor een pot verf van 15 liter in Viarmes.

De snuiter in kwestie steekt onmiddelijk zijn hand in de zwanenhals van de evacuatie maar eenmaal zijn begeerd object in de hand blijft gevangen net zoals onze primaat in afrika.
De brandweer heeft de arme man na drie uur delikaat afbraak kunnen bevrijden.
Dit goede volk kennende zou ik niet graag de rekening willen betalen die de brandweer en metro hem gepresenteerd hebben.
Men vraagt zich af, hoe is dit mogelijk, die Amerikanen doen toch maar als om aandacht te trekken.

Een weinig later na dit laconieke kranten bericht ben ik in mijn garage put onder de R25 Baccara voor het demonteren van de startmotor. Dit soort werkzaamheden is een gelegenheid voor het exerceren van alle vogelnamen en andere Godsnamen geadresseerd aan de scheppers van deze bolide.

Op een zeker moment krijg ik mijn hand naar binnen en met een zekere moeite kan ik zefs mijn vingers buigen.
Hier is de val want om de hand er weer uit te krijgen moeten de vingers terug gebogen worden .

Zie hier de greep van een krab die met een simple elastiekje gesloten word gehouden, 90% van zijn kracht is in een richting en in de andere richting is de kracht nagenoeg niets.
Gelukkig na 5 minuten inspanning is de hand er uit gekomen maar ik heb wel zweet druppeltjes gehad bij het denken aan de New Yorker met zijn hand in de stront.

Ik weet niet wie me gered heeft maar... dat zal mijn  beschermengel wel geweest zijn.

Als je op deze aap klikt dan weet je gelijk wie er slim is hij of jij!

 

CarelWijngaards