Monetaire soevereiniteit

Die heeft niets te maken met de Goden die in dit boek behandeld worden buiten de God van het Geld in de Bijbel genaamd, “De God Mammon” , maar eerder met de kreet “ Nom d’un Dieu” zoals de titel.

Argentinië geeft ons heden ten dagen een mooi voorbeeld waar toe een land of staat, kan leiden door alle parameters van de correctie van haar geld te blokkeren en tegelijkertijd een onresponsabele economische politiek te  beoefenen.

Frankrijk die in de Euro gaat zal binnen kort in een soort gelijke situatie komen.

Wij kunnen niet meer devalueren, of revalueren, ook kunnen wij de inflatie niet meer laten lopen om onze prijzen te corrigeren want anders kopen wij elders in Europa , de staat kan ook niet meer lenen want wij zijn al “surendetté” diep in de schulden en kunnen niet meer aflossen. 60% van ons PIB alleen de rente vreet onze totale directe belasting op. In feite is de staatsschuld veel en veel groter want men vergeet de pensioenen vooral die van de functionarissen en staats bedrijven zoals de SNCF of EDF  en duizend anderen corporaties die met 50 of 55 jaar met vol pensioen gestopt zijn. Een Amerikaan die met 65 in pensioen gaat heeft 11 jaar meer gewerkt dan een fransman!!

Verder kunnen wij ook niet onze salarissen verminderen, ontslaan van personeel voor economische redenen is zeer gecompliceerd en kan de firma ruïneren .

In deze zelfde tijd worden de wetten voor de 35 uur van kracht. Een grote hoeveelheid van socialistische- marxistische wetten, toename van functionarissen dus (Belasting). De litanie kan nog pagina’ vullen.

Een uur werktijd vermindering bij de komst van de franse socialisten in 1980 onder Mauroy heeft ons geleid tot 3 devaluaties waarvan 2 in het zelfde jaar. Dit is normaal en iedere stommiteit op het gebied van de economie moet en wordt gecorrigeerd op een manier of een andere, vroeg of laat.

Heden ten dagen hebben deze idioten de dobber veel verder gegooid en verminderen de officiële werkuren op 35 dus nog 4 uur minder en zullen een briljant voorbeeld zijn voor de generaties van economisten die dit bijzondere voorbeeld van de “Franse uitzondering” zullen verklaren.


Slechts € 25,=  voor een broodje Sterf op Straat worst !

De economie is net als water en laat zich niet binden. Er blijft altijd een parameter die niet kan worden gefixeerd in ons geval zal dit het sluiten zijn van de fabrieken. Dus kort na de eerst euforie zullen wij zien dat de werkeloosheid weer toe gaat nemen en zullen wij de contradictie zien van onze ideologen die deze maatregelen genomen hebben om onze werkeloosheid te verminderen . Zelf ben ik er van overtuigd dat zij hun kiesvolk bedrogen hebben en dat deze wetten er allen maar zijn om hun basis kiesvolk de functionarissen nog meer te spekken. 90% van de afgevaardigden (in frankrijk) zijn functionarissen dus denk niet dat deze mensen aan het werkende volk denken!!

Argentinië, ondanks de misère waarin zij gedompeld zijn, heeft tenminste zijn troef door het behoud van zijn peso’s en kan door een devaluatie, die een groot deel van zijn bevolking en fabrieken ruïneert, zijn economische machine weer opgang brengen.

Frankrijk hier in tegen heeft zijn geld niet willen behouden en is al begonnen met het vernietigen van de biljetten en munten, zoals de Vikings die hun schepen verbranden, maar deze zeesoldaten bonden zich geen bal aan hun been van 35 pond.

In ieder geval onze perfide vrienden (Engelsen) die voor een groot deel afstammen van dit oorlogsvolk zeggen ons “ Wait and see” en zij hebben gelijk wanneer men hun economie beschouwt, werkeloosheid bijna niets en hun PIB heeft de fransen goed ingehaald en zelfs voorbijgekomen. Frankrijk is van de tweede plaats in Europa tot de twaalfde plaats gelegeerd na 20 jaar socialistische utopie.

Viarmes 23-12-01

C.J.Wijngaards

Vandaag 01- 2004      

Onze economisten zijn niet ontevreden en ik zag pas een verklaring dat de uiteindelijke goede kant van de Euro bestond uit het feit dat zonder de Euro wij serieuze monetaire crisissen gehad zouden hebben. Nom d’un Dieu  deze economist heeft niets begrepen.

Iemand die zegt, dat dankzij de staking van artsen,  zijn been met koudvuur heeft kunnen behouden  is net zo wijs. Het breken van de thermometer heeft nog nooit de koorts doen dalen. 

Wij zitten in de Euro auto waarvan het stuur is weggenomen en geven volgas. Het is te hopen dat de weg maar steeds recht doorloopt maar bij de eerst grote bocht vergeet niet je veiligheidsriemen aan te sjorren.

A Quick Review of the Cyclical Indicators