Gratis of voor niets

Deze uitdrukking is geen schepping van God. Niets is gratis op onze aarde en zelfs in het gehele heelal. Dit is een spiegeltje voor leeuweriken, duivels en per consequentie een schepping van de grote verleider zelf.

Gratis bestaat uit een veelvoud van vormen en is hoofdzakelijk een sociaal gevoel, dat van oorsprong zijn bron vindt bij het bemoederen.

Gezien dat het evenredigheid tussen man en vrouw onderbroken is sinds de laatste 50 jaar, het socialisme en feminisme hebben ons deze welvaart gebracht in onze moderne maatschappij met een hulp van de wieg tot het graf! En een hypotheek op de toekomst!

De grote fout van deze verlichten utopisten is de verantwoording die een ieder van ons moet hebben niet meer bestaat en alleen nog gedragen wordt door moeder de staat en wordt in alle andere gebieden gedeclineerd in deze steil.

Zeggen dat onze mediale voorzieningen gratis zijn lijkt een provocatie, wanneer men weet hoeveel er ieder jaar betaald moet worden aan de verschillende zieken kassen .Des al niet te min een keer betaald, en er wordt geen gebruik van gemaakt, wordt onze bijdrage door de anderen geconsumeerd, zij die twee brillen per jaar aanschaffen en misschien een derde in geval van stuk gaan en anders bestaat er een “mogelijkheid” familie, kinderen, of vrienden er van te laten profiteren .


Michelangelo-Creation of Adam

De mediale consultaties voor een krabbeltje of jeuken waarom niet, wanneer men niets anders te doen heeft maar dit verbruikt tenminste tijd, wat voor veel niet synoniem is met geld, zoals de Amerikanen zeggen, want dit laatste hebben ze niet, maar wel tijd. Vijfendertig uurige werkweek, functionarissen, pensiongerechtigden, werkelozen, zieken, vakantiegangers, renteniers, huisvrouwen en ik vergeet er zeker .

Voor veel mensen kost een ziekenconsultatie niets of bijna niets met een aanvullende verzekering. Dit heeft twee consequenties;

  1. Waarom voor mijn gezondheid op te passen, zoals zich warmkleden met koud en vochtig weer en overmatige consumptie, ruwe sport of hierin tegen matige sport, lichte en harde drugs, preventieve vaccinering etc.
     
  2. Ik kan er van gebruikmaken in de begrenzing van mijn ziekte verzekeringscondities en de tijd die mij ter beschikking staat.

Het maken van enige opmerkingen over het beste ziekenverzekeringssysteem ( Frankrijk) ter wereld lijdt ons wat af van ons onderwerp gratis en voor niets maar goed bekeken is het moeilijk dit niet te citeren; het ziekenfonds betaald en de doktoren schrijven de recepten en de zieken consumeren.

Wij zijn in Frankrijk sinds 50 jaar in een pervers systeem die vandaag tot zijn paroxisme komt met de ziekteverzekering verplicht en gratis voor alle asielvragers en landlopers die wij maar kunnen vinden. Voor deze laatste is het niet eens meer nodig een afspraak te maken want het is toch gratis! Dit systeem doet me denken aan mijn diensttijd in 1965. Aan de bar hadden wij een pervers dobbelspel; de eerste die won koos uit de lijst van de bar wat gedronken moest worden de tweede winnaar moest het betalen en de derde moest het opdrinken.

Twee mogelijkheden, of onze dirigenten zijn volledig idioot of er zijn grote belangen van de betreffende partijen die op spel staan.

In beide gevallen vliegen wij tegen de muur en ons ziekenverzekeringssysteem is ernstig ziek ik zeg zelfs hij is aan zijn laatste sacramenten.

Radio - Televisie:
Mijn vader vertelde ons af en toe het verhaal van tante Chrisje uit de tijd van 1920 in Barneveld. Zij had al in het prille begin een radio. Waar of niet maar vertelde dat deze tante de radio liet spelen ook al ging zij uit huis want had haar luistergeld betaald en wilde hiervan maximaal profiteren.

Tegenwoordig kan ik zeggen dat onze huidige media radio -televisie gratis zijn want er bestaat geen relatie tussen het kijken en luisteren en de betaling van dit”genot “.Wanneer de kijkertjes van dit kijkkastje zouden moeten betalen voor de stomme programma’s die men dagelijks slikt, want het kost niets, dan zou de audimeter vlug terug slaan naar minimaal.

Collectieve verwarming:
Iets wat wij steeds minder tegen komen sinds de eerste olie crisis in 1973 . Men zag toen regelmatig mensen die midden in de winter de ramen wijd open hadden vooral zij die in de onderste verdiepingen woonden want het verwarmingswater was zeer heet met als consequentie zij die boven woonden in de kou zaten.

Voor het personeel van het staatse elektriciteitsbedrijf EDF met een tegemoetkoming van 12% voor de kilowattprijs is er niets veranderd en wij zijn volop in een bolsjewistisch systeem met hun perversies, maar nu hebben we de woningwetwoningen verlaten voor heren huizen.

Ieder collectief gebruik wordt vroeg of laat misbruikt. Men kan zich natuurlijk een ideale wereld voorstellen maar de transcendentie ontbreekt gruwelijk. Niets is eenvoudiger en beter dan ieder verantwoordelijk voor zijn consumentje en is ideaal in een barbaarse wereld.

Brood:
In de negentiende eeuw bestond er een utopistische beweging die zei; iemand die groot en sterk is eet meer dan iemand die klein is waarom moet deze eerste meer betalen en het zou beter zijn dat het brood gratis is voor allemaal.

Vandaag gooien wij 400 000 Ton brood weg, wanneer dit gratis zou zijn zouden we de kachels er mee stoken want dit zijn koolwaterstoffen die goed branden trouwens waar halen wij onze energie vandaan?

Wij leerden vroeger wanneer men brood weg gooide dan vroeg men om oorlog!!

Reclame:
Formidabel het is niet eens meer nodig de andere radio en TV kanalen en sommige kranten te betalen.
Door dit duivelse gratis zijn de media in handen van de publiciteitsorganen en de informatie is nu van dubieuze afkomst om maar van een eufemisme te spreken.

Conclusie; betaal voor je informatie waarvan ik alleen in Frankrijk Radio Courtoisie of de Canard enchaîné en enige andere sporadisch kranten ken die de vrijheid hebben te zeggen wat zij denken zonder belemmerd te worden door een politisch correct wat men in de hoofd media vindt op iedere informatie.

Waarom branden de fornuizen in de Ex USSR dag en nacht?
Niet omdat het gas gratis was!
Het aansteken daar in tegen wordt gedaan met lucifers en niet alleen dat deze niet gratis waren ze ontbraken chronisch in dit geplanificeerde arbeidersparadijs.

Welwillende hulp:
Ook hier dirigeert de duivel de dans. De enkele gevallen van totale zelfinteresse (en noch) maskeren oh hoeveel puur materieel interest of levens substantie of opdringen van een verderfelijke ideologie hoewel in sommige gevallen redding brengend tussen haakjes.

De moraal:
Van dit verhaal is dat niets gratis is en het subtiele van duivel is te laten geloven dat wij met hem kunnen rivaliseren en zelfs winnen. Je zult altijd het onderspit delven en anders gezegd; zodra je ziet: “U hebt gewonnen zonder dat je maar wat gedaan hebt of kijk eens deze leuke reclame, bijt niet in dit aasje!

Gratis of voor niets:
Voor hen die het verschil tussen deze beide termen niet weten?
De schrijver is naar school gegaan toen was het gratis en zij die het niet weten zijn er voor niets geweest.

C.J.Wijngaards 26-09-03

Link: Gratis Pagina